Prečo práve Hyaluron od Hedera Vita?

Kyselina hyalurónová
Hyalurón je prírodný polysacharid, ktorý sa produkuje v ľudskom tele. Vstupuje do zloženia spojivového tkaniva spolu s kolagénom a elastínom. Môže sa vyskytnúť v rôznej forme a molekulovej hmotnosti, pričom priemerný človek s hmotnosťou 70 kg má vo svojom tele asi 15 g samotnej kyseliny hyalurónovej. Z nich sa 50% nachádza v koži a zvyšok v kĺboch, očiach a chrupavkách. Špecifická štruktúra kyseliny hyalurónovej vykazuje výnimočnú schopnosť zadržať veľké množstvo vody (až 1000-násobok jej hmotnosti) aj pri jej nízkych koncentráciách, čím poskytuje roztok obsahujúci
viskozitu (lepivosť, tuhosť). Keď sa to do nás premietne s hmatateľnou hodnotou, 1g hyalurónu môže viazať až 6 litrov vody. Jeho úlohou v našom tele je poskytnúť hydratáciu a dodať pokožke pevnosť, mazanosť medzi kĺbmi, vyplnenie priestoru a umožnenie bunkovej migrácie. Zohráva tiež významnú úlohu pri obnove poškodeného tkaniva iniciovaním imunitnej odpovede v mieste poranenia.
Proces prirodzenej syntézy a rozkladu kyseliny hyalurónovej je veľmi dynamický a závisí od tkaniva, v ktorom sa nachádza aj od celkového množstva.

Množstvo kyseliny hyalurónovej, až 3 molekúl, sa denne rozkladá a resyntetizuje. Životnosť molekuly v koži je menej ako 24 hodín, po ktorej sa znovu vytvorí. Rozklad kyseliny hyalurónovej však môže byť urýchlený voľnými radikálmi, čo vedie k strate rovnováhy medzi rozpadom a resyntézou. Výsledkom je strata vody z pokožky a predčasné starnutie. Hyaluron sa nachádza v epidermis v matrici umiestnenej medzi bunkami, zatiaľ čo v hornej vrstve dermy sa nachádza v bunkách a na periférii kolagénu a elastínu. So starnutím sa množstvo kyseliny hyalurónovej v epidermis znižuje, zatiaľ čo v dermis je zachovaná. Dôvod tejto nevyváženej zmeny v množstve kyseliny hyalurónovej ešte nebol dostatočne objasnený. Počas starnutia sa tiež pozoroval progresívny pokles veľkosti molekúl kyseliny hyalurónovej a stratu spojenia s kolagénom a elastínom.
V dôsledku týchto zmien spolu so zníženou syntézou kolagénu sa pokožka stáva dehydratovanou, nedostatočne elastickou, čo prispieva k výraznému vzniku vrások.
Ukázalo sa, že použitie rôznych formulácií (gély, krémy, rôzne hyalurónové výplne, séra, pleťové vody atď.) významne prispieva k redukcii vrások a celkovému omladeniu tváre, čo sa dosahuje zvýšením objemu tkanív, zadržiavaním vody, ako aj stimuláciou syntézy kolagénu a elastínu.

Kyselina hyalurónová (kyselina hyalurónová, PrincipHYAL® cube 3, kyselina hyalurónová so strednou molekulovou hmotnosťou, NovHyal Biotech G) – Schopnosť stratum corneum (vonkajšia vrstva kože, ktorá prichádza do styku s vonkajším prostredím) zadržiavať vodu a elasticitu klesá počas chronologického starnutia. Preto naši renomovaní technológovia v Hedera Vita navrhli jedinečnú kolekciu Hyaluron, ktorej hlavnou zložkou je kyselina hyalurónová. Kyselina hyalurónová je známa svojou schopnosťou kompenzovať vlhkosť v pokožke. Schopnosť kyseliny hyalurónovej zadržiavať vodu vedie k jemnejšej, hladšej a žiarivejšej pokožke. Hydratácia pokožky vedie k spomaleniu tvorby vrások a znižuje hĺbku jemných línií a už vytvorených vrások, ktoré sa objavujú hlavne s pribúdajúcim vekom. Hydratácia pokožky a antioxidačné účinky kyseliny hyalurónovej tiež podporujú obnovu buniek a produkciu kolagénu vďaka svojim nutrikozmetickým účinkom.

Použitie kyseliny hyalurónovej s vysokou molekulovou hmotnosťou, ktorá vytvára film na pokožke a tým jednoducho zadržiava vlhkosť (pôsobí okluzívne), zmierňuje tieto zmeny.
Použitie kyseliny hyalurónovej s nízkou molekulovou hmotnosťou vedie k zlepšeniu hydratácie a pružnosti pokožky spojenej s významným znížením hĺbky vrások, najmä v oblasti očí.
Použitím kyseliny hyalurónovej so strednou molekulovou hmotnosťou sa dosahuje väzba vody z vonkajšieho prostredia, čo je hlavnou charakteristikou kyseliny hyalurónovej.
Tieto 3 druhy kyseliny hyalurónovej nájdete v našich produktoch Hyaluron od Hedera Vita.

Bolo dokázané, že aplikácia kyseliny hyalurónovej rôznych molekulových hmotností na pokožku vedie k zlepšeniu vzhľadu pokožky, ktorá starne chronologicky u ľudí, ktorí vykazovali mierne až stredne ťažké klinické príznaky starnutia pokožky na tvári.
Denná aplikácia krému so zapracovanou kyselinou hyalurónovou vedie k výraznému zníženiu hĺbky vrások a zlepšeniu pružnosti a pevnosti pokožky. Štúdie ukázali, že po 3 mesiacoch pravidelného používania rôznych krémov s kyselinou hyalurónovou výrazne zlepšuje pružnosť a pevnosť pokožky v oblasti okolo očí o 13–30%, výrazne znižuje hĺbku vrások o 10-20% a zlepšuje úroveň hydratácie pokožky u všetkých užívateľov.
Základom našich produktov z kolekcie Hyaluron je PrincipHYAL® Cube3, ktorá predstavuje celé spektrum kyseliny hyalurónovej rôznych molekulových hmotností. V skutočnosti PrincipHYAL® Cube3 napodobňuje zložitosť celého radu frakcií, ktoré pracujú synergicky, rovnako ako sa prirodzene nachádzajú v našom tele. Vďaka tomuto pôsobeniu sa vzhľad pokožky zlepšuje okamžitým liftingovým účinkom, vyhladzovaním, hydratáciou, reštrukturalizáciou a ďalším zlepšením aktivity formulácie a jej ďalších zložiek.
NovHyal™ Biotech G je tretia generácia plniva kyseliny hyalurónovej alebo kyseliny hyalurónovej „bez ihiel“, kde kyselina hyalurónová vypĺňa pokožku, aby vyzerala mladistvo bacuľatá. Je účinnejší ako retinol, stimuluje regeneráciu buniek, podporuje tvorbu stavebných blokov pokožky (glykozaminoglykány), opravuje a revitalizuje kožné štruktúry v epidermis a dermis (hlbšie vrstvy kože).

Hyalurónová kolekcia od Hedera Vita
Produkty z hyalurónovej kolekcie sú určené pre ľudí, ktorých pokožka je dehydrovaná. Dehydratácia je stav kože, ktorý nemusí nevyhnutne súvisieť so suchým typom pokožky, ktorý sa vyznačuje zníženou produkciou tuku. Dehydratácia je zvyčajne charakteristická pre ľudí starších ako 25-30 rokov, keď začína biologický proces starnutia a následne výskyt prvých, tenkých vrások. Účinok aplikácie kyseliny hyalurónovej sa líši v závislosti od jej molekulovej hmotnosti. Väčšie molekuly hyalurónu zostávajú na povrchu kože, kde priťahujú a viažu vlhkosť z vonkajšieho prostredia, vďaka čomu je pokožka okamžite pevnejšia a krajšia.
Stredné a nízke molekulové hmotnosti prechádzajú o niečo hlbšie do pokožky, kde dosahujú dlhotrvajúce účinky hydratácie, znižujú hĺbku vrások a zlepšujú jej pružnosť.
Lokálne použitie kyseliny hyalurónovej rôznych molekulových hmotností viedlo k zlepšeniu vzhľadu pokožky u ľudí, ktorí mali mierne až stredne závažné príznaky starnutia pokožky tváre. Týmto spôsobom je formulovaná kolekcia Hedera Vita hyaluronic. Obsahuje kyselinu hyalurónovú rôznych molekulových hmotností, ktorá má viacnásobné účinky na pokožku. Kolekcia je na vodnej báze, ktorá okrem kyseliny hyalurónovej obsahuje ďalšie účinné látky, ktoré prispievajú k zvýšeniu syntézy kolagénu a elastínu a celkovému osvieženiu pokožky.

Hyalurónové mlieko na čistenie tváre a odstránenie make-upu
Odstránenie make-upu je povinnou rutinou pred spaním, pretože počas noci sú procesy regenerácie pokožky intenzívnejšie. Počas tohto obdobia sa
aktivuje syntéza kolagénu a elastínu, avšak pokožka sa stáva priepustnejšou, čo uľahčuje stratu vody na jednej strane a na druhej strane viac účinných
látok, ktoré sú na jej povrchu. Ak sa tvár nevyčistí a make-up sa neodstráni, pokožka absorbuje škodlivé zložky a nečistoty, čo vedie k upchávaniu pórov a ich zápalu. Špecifické zloženie mlieka obsahujúceho povrchové účinné látky vám umožňuje rozpustiť make-up a mastnotu. Zmäkčovadlá ako bambucké maslo, glycerín a urea tvoria vrstvu na koži ktorý zabraňuje strate vody a tiež ju zmäkčuje. Zo zložiek, ktoré majú omladzujúci účinok, toto mlieko obsahuje kyselinu hyalurónovú so strednou molekulovou hmotnosťou (hyaluronát sodný), ktorá umožňuje pokožke zvýšiť hydratáciu,
„NovHyal“, ktorý hrá úlohu pri aktivácii syntézy hyalurónu a „Neodermil“, ktorý v pokožke stimuluje syntézu kolagénu a elastínu zvýšením pevnosti a elasticita. Extrakt zo semien zlatej múzy (Phaseolus radiatus) zvyšuje bunkovú aktivitu, zvyšuje syntézu kolagénu a znižuje podráždenie pokožky. Extrakt z aloe barbadensis má protizápalové, antimikrobiálne, protizápalové, protizápalové, antioxidačné a upokojujúce účinky, vďaka čomu je vhodný pre citlivú, suchú, popraskanú a podráždenú pokožku. Extrakt zo zelenej mandarínky (Citrus nobilis) zabraňuje degradácii kolagénu, osviežuje tvár a pôsobí antioxidačne a protizápalovo. Hydrorozpustný olej babasu, ktorý je súčasťou tohto mlieka, sa získa extrakciou semien amazonskej palmy babasu (Attalea speciosa) a jej transformáciou na rozpustný vo vode (hydrosolný). Prispieva k zadržiavaniu prirodzenej vlhkosti pokožky, má regeneračné vlastnosti a pomáha pri syntéze kolagénu.


Hyalurónová micelárna voda
Použitie micelárnej vody na dočistenie tváre sa odporúča po mlieku na čistenie tváre. Všeobecne platí, že pleťové vody sú emulzie (majú emulgátory), s vyšším podielom vody v porovnaní s mliekom, ktoré obsahujú, zatiaľ čo toniká sú len na báze vody (majú solubilizátory) a povrchovo aktívne látky na čistenie pokožky. Avšak hyalurónový
Lotion vďaka svojmu špecifickému zloženiu hrá rovnakú úlohu ako toniká – odstraňuje zvyšky make-upu, osviežuje pokožku a reguluje hodnotu pH.
Konkrétne, všetko, čo mlieko nebolo schopné odstrániť, kvôli povrchovo aktívnym látkam, ktoré obsahuje, odstráni aj tie najmenšie
nečistota a navyše obsahuje látky, ktoré ovplyvňujú reguláciu kožného mazu Koža. Toto mlieko obsahuje hyalurón so strednou molekulovou
hmotnosťou, extrakt zo zelenej mandarínky a extrahované polysacharidy z tamarindových semien, ktoré hydratujú pokožku. Obsahuje tiež bioaktívny komplex Unitrienol, ktorý hydratuje pokožku, reguluje množstvo kožného mazu a zlepšuje činnosť buniek, čo vedie k lepšej elasticite a redukcia vrások. Derivát vitamínu F, ktorý je súčasťou tohto mlieka, má antibakteriálny účinok a umožňuje seboreguláciu a hydratáciu, vďaka čomu je vhodný pre suchú, popraskanú a citlivú pokožku.

Hyaluron osviežujúci sprej na tvár
Hyalurónový osviežujúci sprej rýchlo vstrebáva pokožku, vďaka čomu je vhodný na každodenné použitie. Chráni pokožku pred dehydratáciou v dôsledku každodenného vystavenia škodlivým vonkajším faktorom. Vedľa extraktu zo zeleného ovocia Mandarínka a hydrorozpustný babasu olej, obsahuje a polysacharidový komplex
Je odvodený z ovocia tamarindových semien, ktoré účinne zvlhčujú pokožku. Hydrolyzované mlieko spolu s určitou formou vitamínu B3 vytvára aktívny komplex, ktorý má antibakteriálny účinok a stimuluje metabolizmus kože. Umožňuje bunkám rýchlejšie sa deliť a vytvárať a rozkladať potrebné látky. To zvyšuje pružnosť, pevnosť a hydratáciu pokožky, zlepšuje jej textúru a znižuje nepravidelnosti viditeľnou redukciou jemných línií a vrások.

Vysoko koncentrované Hyalurónové sérum
Sérum tvoria tekutiny, ktoré sa ľahko, rýchlo vstrebávajú do pokožky a obsahujú vysoké koncentrácie účinných látok. Na rozdiel od krémov neobsahujú
mastné látky, ktoré tvoria povrchovú vrstvu na pokožke s úlohou zadržiavať vodu a zabraňovať jej odparovaniu. Väčšina sér je na vodnej báze a neobsahuje žiadne oleje. V závislosti od ich účelu sa líši aj použitie.
Toto sérum hrá úlohu pri zvlhčovaní pokožky, a preto sa odporúča aplikovať ho ráno a večer. Obsahuje menej zahusťovacích činidiel a činidiel na kontrolu viskozity a 75 % kombinácie rôznych frakcií kyseliny hyalurónovej. Tieto frakcie pôsobia synergicky, rovnako ako prírodný hyalurón syntetizovaný našimi bunkami. Zvyšných 25% patrí kyseline hyalurónovej so strednou molekulovou hmotnosťou. Okrem toho Neodermil a NovHyal podporujú bunkovú syntézu kolagénu, elastínu a kyseliny hyalurónovej. Extrakt zo zelenej mandarínky a komplex polysacharidov izolovaných z tamarindových semien osviežujú a hydratujú vrstvy pokožky.
Pri použití séra sa  pleť stáva pevnejšia a pevnejšia, čím sú jemné linky redukované a vrásky sú menej viditeľné.

Hyaluron denný krém proti starnutiu
Tento denný krém je vhodný na odstránenie prvých príznakov stárnutia, ktoré sa vyskytujú u ľudí starších ako 25-30 rokov (v závislosti od stupňa dehydratácie), ale aj pre zrelú pokožku starších ľudí na zmiernenie
viditeľných známok starnutia. Obsahuje kombináciu rôznych frakcií kyseliny hyalurónovej, ktoré spoločne vedú k hĺbkovej hydratácii. Dodatočná hydratácia dobre nesie komplex polysacharidov, ktorý je izolovaný z tamarindových semien. Neodermil prispieva k syntéze kolagénu a elastínu a NovHyal prispieva k syntéze kyseliny hyalurónovej. Okrem týchto účinných látok obsahuje denný krém bioaktívny komplex Unilucent, ktorý ovplyvňuje syntézu melanínu redukciou pigmentové škvrny a vyrovnanie pleti. Aloe vera gél (extrakt z aloe barbadensis) svojimi vlastnosťami umožňuje, aby tento krém používali ľudia s citlivou pokožkou tváre. Krém obsahuje aj množstvo zmäkčovadiel ako je glycerín, diglycerín, triglyceridy, shi maslo, lanolín, alantoín atď., Ktoré spolu umožňujú tvorbu tenkej vrstvy na povrchu kože, ktorá zadržiava vodu. Alantoín môže okrem zmäkčujúcej funkcie tiež stimulovať odmietnutie povrchovo odumretých buniek, stimulovať regeneráciu buniek, znižovať zápalové účinky spracováva a neutralizuje jazvy. Pre zvýšený hydratačný účinok je pridaný aj vitamín E.

Hyaluron nočný krém proti starnutiu

Vzhľadom na odlišnú aktivitu pokožky počas dňa a noci je zloženie denných a nočných krémov trochu odlišné. Denné krémy obsahujú antioxidanty v dôsledku vystavenia pokožky negatívnym vonkajším vplyvom a nočné krémy sú zvyčajne hustejšie, mastné a majú viac aktívnych zložiek. Hyalurónový nočný krém je podobný, neobsahuje však Unilucent a aloe vera gél. Obsahuje vyššiu koncentráciu kyseliny hyalurónovej a viac zmäkčovadiel , ktoré zabraňujú väčšej strate vody cez noc. Týmto spôsobom účinne chránia pokožku, zatiaľ čo pokožka je maximálne hydratovaná a syntéza kolagénu, elastínu a kyseliny hyalurónovej sa zintenzívňuje. Denné a nočné krémy spoločne poskytujú maximálny účinok napnutia tváre a redukcie viditeľných aj hlbokých vrások a úplného zmiznutia tenkých a jemných línií.

Návrat hore